Topp tre den här veckan so far: Barnen har fått ha påsklov på landet, gårdagens Star Wars in Concert – The Empire Strikes Back tillsammans med J och att Clara äntligen lärt sig cykla. För egen del har jag ju klarat veckan med bravur, trots besök i Jönköping och hektiska dagar därefter. Nu är det i alla fall ledig helg på landet som hägrar innan vi åker till stan igen.

I påskas bjöd Bibbi på den här galet goda brownies som är gjord på mjölkfritt margarin. I originalreceptet använder Fredrik (-s Fika) även en glutenfri mjölblandning men det hoppade vi och använde vanligt vetemjöl istället, funkade lika bra.

Mjölkfri brownie
10 rejäla bitar

200 g mjölkfritt margarin
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form (20*20 cm) med bakplåtspapper. Smält margarinet i en rymlig kastrull och tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och vispa ihop. Vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela smeten jämt i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, den ska helst vara lite dallrig i mitten. Låt svalna helt, gärna i kylskåpet.