Förra söndagen var våren på tillfälligt besök i Göteborg och vi bjöd hem oss till M & S i Örgryte och tog med oss grillmaten nummer ett – potatissallad och korv. På deras fina trädäck maxade vi unnet, drack rosévin och pratade om livet. En av de bästa dagarna 2023, än så länge! Vad lite solsken och värme kan göra en glad. Nu håller jag tummarna för att snön som faller här utanför övergår till solsken och vårväder istället, så att vi får en riktigt varm och skön påsk. Vi inleder i alla fall våren här på landet oavsett väder, och ska äta tysk, vit sparris och dricka riesling till. Vårigare än så blir det inte, tror jag.

Men vet ni, potatissalladen vi hade med oss till M & S  blev så hiskeligt god! Efter tips från min halvtyska vän C blandade jag ner cornichons och senapsfrön. Helt galet gott!

Potatissallad
Koka 2-3 potatisar per person och låt svalna. Ta fram en stor skål och blanda ner olivolja, rapsolja och vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger – eller båda. Rör ner grovkornig, fransk senap, en gnutta honung, dill (jag använder fryst) och senapsfrön. Skiva purjolök tunt och bland ner tillsammans med tunt skivade cornichons och kapris. Jag tycker även om att blanda ner torkad dragon. Tärna potatisen och blanda ner när de är helt kalla, rör runt ordentligt så att alla potatisar är täckta med vinaigretten. Låt stå en stund innan servering.