För mig har Elin Kjos varit någon jag följt i periferin, någon som jag inte egentligen har vetat så mycket om mer än att hon varit elitidrottare och sedan drabbats av obotlig cancer. Ändå kändes det så ofattbart sorgligt när jag för några dagar sedan läste att hon gått bort i sviterna av sin sjukdom. Kärlek och mod, predikande hon. Lev livet och ta vara på varje sekund. Så klokt fokus, och lätt att glömma bort när man är mitt uppe i vardagen och allt vad det innebär. Det är en modig insikt att predika när man lever med en obotlig sjukdom. Jag ska ta med mig hennes klokskaper, och bli bättre på att se möjligheter och vara modig jag också.

@tomsurma blandar de magiska drinkarna på familjen

Efter att Ulf gick bort pratade vi också mycket om att leva life. Det gör vi genom att ibland göra precis tvärtemot det vi har planerat – som igår, när regnet öste ner, jobbet prövade en och vi hade tänkt vara hemma och skrota. Vi struntade i det, bokade bord på Familjen och åt en galet god middag och drack magiska drinkar innan vi gick hemåt igen. Barnen köpte godis på 4-gott och vi landade i soffan lagom till Bäst i Test. Innan vi somnade kikade vi klart på Annie, som jag och Clara haft som långkörare ett tag nu. Superfin musikalfilm! Såklart lite töntig och inget för märkvärdighetsministeriet men vi tyckte verkligen om den. Den här helgen laddar vi batterierna genom att äta en god frukost (jag och barnen i alla fall, Calle civilingenjören Ljungblad skriver högskoleprovet för att det är “spännande”), hänga hemma hos vänner i Örgryte och imorgon ska jag på Cabaret på Operan med T. Massor att se fram emot, med andra ord. Kärlek och mod, och vila i frid Elin.