Äntligen har förkylningen släppt och jag är nästan människa igen. Veckan har dock, ja jag vet inte – typ rusat förbi? Kanske känns så för att förra förkylningsveckan var precis tvärtom. Ikväll har vi firat torsdag, dock utan V den här gången eftersom han lever life i Vietnam i några veckor framöver. Vi har ätit nudelsallad och jag har kikat på de sista minuterna av Antikrundan, och jag ska snart gå och lägga mig eftersom jag nu för tiden tenderar att vakna tidigt på morgonen utan att kunna somna om.

Hur som helst. Hade egentligen tänkt göra en jordnötssås till nudelsalladen vi åt idag, men det blev icke så eftersom jag fick feeling på en sojabaserad sås istället. Vi gjorde dock en jordnötssås till varma nudlar med tofu och broccoli för ett tag sedan, och det blev supergott! Säger jag, som annars kan tycka att jordnötssås tenderar att vara lite i sötaste laget. Receptet kommer från Mathem.

Jordnötssås
4 portioner

1 lime
1 dl jordnötssmör
1 dl kokosmjölk
3 msk japansk soja

Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa samman med stavmixer.