Jag har knappt öppnat datorn den här veckan. Eller rättare sagt, jag har inte öppnat datorn. Vi har åkt skidor, badat, spelat shuffleboard, ojat oss över trötta ben, löst massor med korsord och häpnat över de fina vyerna vi har här uppe. Idag är det dock sista kvällen vi är här och imorgon åker vi hem, med ett pit stop på landet på väg till Göteborg.

Imorgon när vi kommer ner till landet funderar jag på att göra den här enkla rätten som vi åt under julledigheten. Originalreceptet kommer från Köket och innehåller lövbiff, men jag har skippat det och lagat rätten med Anammas vegetariska biffar istället. Blev supergott!

Sweet Chilipanna
4 portioner

4 vegetariska biffar
1 bananschalottenlök
2 klyftor vitlök
1 röd chili
5 dl vispgrädde
0,5-1 dl sweet chilisås
2 msk grönsaksfond
1 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
10-12 romanticatomater
smör att steka i

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin – smaka på den först så du vet hur stark den är… Fräs löken och vitlöken i smör i en traktörpanna i några minuter. Tillsätt grädde, sweet chili, fond, timjan och oregano och låt koka ihop i några minuter. Stek under tiden biffarna i en annan stekpanna tills de fått fin färg på båda sidor. Halvera tomaterna och lägg ner i grytan. Skiva biffarna i skivor och lägg ovanpå grytan. Servera med ris.