Tillbaka till stan, tillbaka till verkligheten. Jag har nyss avverkat ett pass på gymet och ska alldeles strax slänga in ännu en maskin med tvätt. Barnen har studiedag imorgon men för mig och C är det tillbaka till jobbet som gäller, och med det eviga funderingar kring 1. vad vi ska äta till middag 2. vad jag ska äta till lunch och 3. om jag lyckas få i mig frukost innan jag lämnar något av barnen. Först dock – en matsedel helt utan vardag…

I måndags åt vi burritos som vi fyllde med lök– och paprikaröra, korianderris, picklad rödkål och gräddfil. Hot sauce till de som ville ha det.

I tisdags gjorde vi Biff Rydberg med oxfilé till de andra och vegetarisk biff till mig. Dijoncrème och äggula till samtliga (vuxna).

I onsdags åt vi chili con carne. En stor laddning med nötfärs till köttätarna, en med vegofärs till mig. (Perfekt lunch dagen efter!) Ris och sallad som tillbehör.

I torsdags var det trettondagsafton och vi åt quornfilé/kyckling med citronsås, rosmarin och svarta oliver. Till efterrätt gjorde jag och Clara chokladmousse med havssalt, färska hallon och marshmallows.

I fredags åt vi pizza.

I lördags sousviddade Calle ryggbiff till de andra och jag åt vegetarisk biff. Till det hade vi pommes frites, Calles bearnaisesås (japp, det är numera han som gör den efter mina otaliga misslyckanden på det här planet), tomat- och löksallad och smörstekta haricot verts. Pavlova med lättvispad grädde, blåbär och citronzest till efterrätt.

Idag är det söndag och vi är tillbaka i stan igen. Ikväll äter vi bönchili med bröd, crème fraiche och färsk koriander.