I morse roade jag mig med att läsa igenom samtliga nyårslistor som finns på Matrepubliken. Den första är skriven 2015 och slutsatser jag kan dra är följande…

Det finns ett pre och ett post pandemin
Kanske är det ett sammanträffande, kanske är det för att jag fyllt 40 år och för några år sedan bytt tjänst på jobbet men jag var helt klart en gladare person innan. Haha. Usch, vilken sorglig reflektion att göra men det är så det är. Jag fastnar lätt i allt elände i världen, jag jobbar stundvis lite för mycket och ibland blir jag trött på att vara vuxen med allt vad det innebär. Nåväl, redan här kan man fiska upp några bra löften inför nästa år – sluta oroa mig så mycket för allt elände, och bli bätte på att låta jobbet vara bara ett jobb. Done deal!

Årets bästa dagar är på havet
Nästan varje år har årets bästa dagar spenderats på havet tillsammans med min lilla familj. Note to self – spendera än mer tid på sjön, kuska runt bland öarna och upptäck nya pärlor nästa år. Med det här sagt – håll till godo, det är dags för Nyårslistan 2022.

Har jag några guldkorn för 2022?
Det finns några riktigt fina guldkorn från 2022! Vi återvände till Åland och träffade kära vänner. Vi var ute på havet och hängde på öar och åt gott. En kväll i slutet av sommaren såg vi stjärnfall! Vi parkerade oss i hängmattan med varma filtar, lyssnade på musik och såg fall efter fall. Herregud vad fint det var.

I matväg då?
Jo men vi har ätit en hel del gott det här året. Våra torsdagsmiddagar med Viktor bjuder ofta på något spännande. Vi har sousviddat! Använt Gretan! Köpt oss en liten Ooni-pizzaugn! Ätit ostar i kubik, haft mysiga långfrukostar och såklart druckit så många av Calles fina drinkar.

På tal om det då – vilken är årets drink?
Jag, Calle och Bibbi har enats om att det är Singapore Sling. 2022 är helt klart året då vi har gått loss i Tiki-drinkvärlden. Inget snack om det.

Upptäckt ny smak?
Nej, jag tror inte det men jag har verkligen lärt mig att uppskatta beska råvaror, som till exempel endiver. Galet gott!

Hur gick det med eventuella nyårslöften?
Jag hade inte direkt några löften men däremot en önskan om att vi skulle ses oftare i vårt lilla MBT, men så blev det dessvärre knappast. Sorgligt nog.

Till nästa år då? Några nya planer i matväg?
Nej, inte direkt faktiskt. Förutom att försöka baka mer, det gör mig glad!

Vad ska ni äta på nyår?
Imorgon ska vi äta en massa gott! Potatiskroketter med jalapenos, kålgrillad spetskål med bearnaisesås, faux gras på brioche med karamelliserad lök och krasse, gnudis med brynt salviasmör och inte minst crème caramel till efterrätt. Champagne och ostar i överflöd innan maten, och säkert en drink någonstans. We’re in for a treat. Gott nytt år, vänner!