Herregud vad jag har ätit de senaste tre dagarna. Imorgon ser jag fram emot havregrynsgröt och en dag utan julgodis. Veckans middagar finner ni nedan – och håll i hatten, det inkluderar julbord hela tre gånger. Inte utan att man är lite trött på det…

I måndags åt vi Calles carbonara.

I tisdags var jag och Clara ute och rullade hatt. Innan Nötknäpparen åt vi middag på Joe Farellis som ligger här på andra sidan gatan, och både jag och Clara slog till på varsin hamburgare med criss cut fries.

I onsdags rensade vi bland matresterna och fick ihop både tomater, citron och burrata vilket resulterade i den här pastan. Otroligt god! Servera med en smörig chardonnay till.

I torsdags gjorde vi en gryta med lövbiff (till köttätarna) och vegobiff (till mig) med bland annat sweet chilisås och småtomater. Ris och grönsallad som tillbehör.

I fredags var det lillejulafton och vi smakade traditionsenligt på julbordet. Vad jag åt? Vörtbröd med cheddarost, deviled eggs och cheddarbollar med rödbetssallad.

I lördags var det självaste julafton och vi åt (surprise) julbord.

Idag är det söndag och tidigare idag åkte vi mot Skåne.  Ikväll har vi ätiti (håll i er nu…) JULBORD. Här nere äter jag dock oftast ugnsomelett med svampstuvningkål av olika slag (brunkål, rödkål och grönkål har vi på vårt julbord) och ostbricka.