Det är sista helgen innan jul- och nyårsledigheten tar vid. Vi hade en sådan fin kväll på Operan igår, med middag i restaurangen innan vi kikade på Julglitter och Operakaos. Vi såg den förra året också men då var Sigge lite för liten, men det här året gick den hem hos samtliga. Det fanns en del bekymmer kring de tre moderlösa spökena som historien kretsar kring, men Sigge var nöjd när de fick omhändertas i operans fina och varma gemenskap.

Det var spöklikt dimmigt utanför Operan. Vi åkte hem, hoppade i julpyjamaserna och tittade på kvällens avsnitt av På Spåret. Resten av veckan har Södra Vägens Kulturförening (jag och Clara, vill säga…) fullspäckat schema. Idag ska vi se Akademiska Kören och på tisdag ska vi se Nötknäpparen på Lorensbergsteatern. En favorittradition för oss båda.

Igår bakade jag vörtbröd som vi ska ha till frukost. Pepparkaka får man till frukostefterrätt, det är sedan gammalt i den här familjen. Det luktar julgran i hela lägenheten, så i lyckliga ögonblick glömmer jag av att vi har världens vattenläcka i sovrummet Eller att vi ens har ett sovrum, för däri finns det mest stök just nu. Nåväl, vi ska väl få ordning på den också någon gång. Hoppas ni får en fin helg!