Idag är det andra advent och vi har haft en riktigt fin helg. Häng med vänner, ölbryggning, kalas för barnen och julgransinhandling. Nu ska vi kolla på veckans avsnitt av På Spåret och klä julgranen innan vi laddar inför nästa vecka.

I måndags åt vi tacos. Hårda små båtskal (de är bäst!) med vegofärs, grönsaker, banan (yes, det är sant) och salsaGräddfil och riven ost på toppen.

I tisdags var jag i Stockholm med jobbet och på kvällen åt vi franskt på hotellets restaurang. En chèvre chaud till mig, Chablis i glaset. Supergott!

I onsdags var jag på julbord med jobbet.

I torsdags åt vi spaghetti puttanesca med extra mozzarella och svarta oliver.

I fredags var Calle borta så barnen beställde hamburgare och jag nöjde mig med ostar, kex och ett glas champagne. Praliner till efterrätt.

I lördags var vi hemma hos vänner och bryggde öl och hade det allmänt julmysigt. Till middag gjorde jag en stor laddning bönchili med choklad som vi åt i pitabröd med gräddfil, färsk koriander, riven cheddar och hot sauce.

Idag är det söndag och ikväll har vi beställt hem vietnamesiskt från stället här nedanför. Jag ska äta friterade vårrullar med krispig sallad och jordnötter, Clara ska ha wokad tofu och Sigge och Calle äter wokad oxfilé.