En helt ok vecka i matväg och vi har dammat av några gamla klassiker – som Calles rårakor, till exempel. Herregud vad goda de är! Adventshelgen har bjudit på både glögg och pepparkakor, så allt är i sin ordning med andra ord.

I måndags åt vi Calles rårakor med bacon och marinerade kikärtor.

I tisdags gjorde vi potatismos som vi åt med fiskpinnar/spenatpinnar (från Findus, de är supergoda!), remouladsås och gröna ärtor.

I onsdags fick Sigge pytt i panna med stekt ägg och jag åt i vanlig ordning en rågsmörgås med kokt ägg, tomater och tunt skivad purjolök efter yogan.

I torsdags sous-viddade Calle torskrygg, och istället för fisk hade jag ugnsbakad spetskål och puylinser. Till det hade vi blomkålscrèmecitronpicklad lök och brynt smör med soja och ingefära.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi Biff Tagliata med rostad vitlökssåspinjenötter och hyvlad parmesan. De andra hade entrecôte och jag en vegetarisk biff. Ugnsrostade amandinepotatisar och småtomater som tillbehör.

Idag är det söndag tillika första advent. Till middag ska vi äta en saffranspasta med kronärtskocka och röd chili. Pepparkakor och glögg efter maten.