Den här veckan dundrade förbi utan pardon och jag har nu gjort bokslut på de största projekten som jag har sysslat med under hösten. Nu planerar jag för att rulla i nedförsbacke fram tills årsslutet och gå all in på december och allt vad det innebär. I mina drömmar i alla fall, haha. Den här helgen är vi as we speak på landet för att plocka fram julpynt och fira första advent och jag riktigt längtar efter årets första glögg.

Sist vi var här uppe åt vi spenattimbaler till förrätt, en ljuvlig liten rätt som toppas med örtolja. Inget för märkvärdighetsministeriet kanske, men jag tycker verkligen om de här enkla små godbitarna. Receptet kommer från Bonniers Kokbok.

Spenattimbaler
4 portioner

400 g färsk bladspenat
1 msk smör att steka i
2 ägg
2 dl mellangrädde
salt, nymald svartpeppar
4 portionsformar som rymmer 1,5 dl
olja till formarna
olivolja blandat med finhackade, färska örter

Sätt ugnen på 150 grader. Rensa och skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. Fräs den i smör i några minuter tills den krympt ihop och dra sedan stekpannan från värmen. Vispa samman ägg och grädde och blanda med spenaten. Smaka av med salt och pepppar (och en gnutta cayennepeppar om du gillar det). Smörj formarna och födela sedan blandningen i dem. Ställ formarna i en större form och häll varmt vatten runtom så att de står i ett vattenbad. Grädda timbalerna i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills de har stannat. Stjälp upp på en tallrik och servera med örtoljan och lite extra nymald svartpeppar.