Den här dagen. Jobbet – kaos. Kommer hem och inser att vattenläckan i sovrummet inte var så liten som jag hade hoppats – kaos. Hantverkarna har haft i sönder min lilla favoritlampa – skit. Kom sent från jobbet och missade bussen och blev sen till Sigge – skit. And it goes on. Planerar att parkera mig på soffan under en filt så fort barnen har somnat.

Tur då att man har rostad ananas med brynt smör, chili och mynta. Vi åt det till efterrätt i helgen och det var insane, som min kompis Therese brukar säga. Låt oss göra det här igen, säger jag. Recept kommer från kokboken Plåtmat (tror jag, jag har haft en bild på det här receptet i telefonen ett bra tag nu…)

Rostad ananas med brynt smör, chili och mynta
6 portioner

1 mogen ananas
1 msk honung
50 g smör
1 dl grovhackade, rostade och saltade pistagenötter
färsk mynta, finhackad
1 röd chili, finhackad
nymald svartpeppar
(vanilj- eller kokosglass)

Sätt ugnen på 250 grader. Skala ananansen och ta bort stammen mitt i frukten och dela resten som du vill. Lägg bitarna på en klädd plåt och ringla över honungen. Rosta i ugnen i fem minuter. Ta ut plåten, vänd på ananasen och rosta i ytterligare fem minuter. Smält smöret i en kastrull och låt puttra tills det slutar bubbla. Vänd ner pistagenötterna. Toppa ananasen med mynta, chili och peppar. Servera med pistagesmör och eventuellt glass.