Idag är det söndag och min mammas födelsedag, och vi är hela familjen nere i Skåne för kalas. Igår var det fest som mynnade ut i allsång och idag är vi trötta, som sig bör. Haha. Veckan i matväg började med trerätters och slutar med trerätters. Där emellan har det varit middag på Liseberg, en icke-middag med fralla och te – och pizza i fredags, såklart.

I måndags firade vi Calles födelsedag med trerätters. Vichysoisse till förrätt, rotfruktspytt med stekt ägg till varmrätt (och kött till de som äter det) och cheesecake i glas till efterrätt.

I tisdags åt vi rester. Barnen fick spaghetti med tomatsås, kapris och färsk basilika och jag åt resterna av lördagens trattkantarellsoppa. Calle var ute och rullade hatt.

I onsdags var det högt och lågt med middagen. Clara och Calle åt på Benne innan de gick på kör, Sigge fick pasta med tomatsoppa och färsk basilika och jag nöjde med mig nybakade keso- och äpplefrallor med en kopp te efter yogan.

I torsdags var vi på Liseberg och åt middag på Tyrolen. Jag åt vegansk flammkuchen med surkål vid sidan och de andra åt lammkorv med rotmos. Barnen fick bretzels (deras stora favorit!) och wienerkorv med pommes och majonnäs.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi kalas för mamma och vi åt ugnsrostade potatisklyftor med kyckling/vegbiff och pappas rosépepparsås. En stor grönsallad till det. Mammas pinocchiotårta till efterrätt.

Idag är det söndag och vi är kvar i Skåne hela veckan eftersom barnen har höstlov. Ikväll äter vi pappas pannbiffar med stekt lökkokt potatis och brunsås.