En vecka på vift är inte någon bra grund för en lugn och välplanerad matvecka på hemmaplan, om man säger så. Mycket uteätande för min del, men desto lugnare för Calle och barnen som varit kvar hemma. Nya tag nästa vecka, osv.

I måndags var jag på Grano med en skral samling kompisar från vårt gamla matbloggsgäng. Jag åt pizza med pesto, mozzazrella och picklad grön tomat,  de andra åt pizza med comté och kantareller.

I tisdags var jag på konferens i Jönköping och vi åt middag ute. Jag beställde in råhyvlad brysselkål och grönkål med ädelost som var en yttepyttig portion utan vare sig protein eller… ja något alls egentligen. Jättegott, men lite för lite för att bli mätt. Fick täcka upp med crème brûlée till efterrätt.

I onsdags blev det te och macka när jag sladdat innanför dörren hemma i stan igen.

I torsdags kom Viktor och vi bjöd på pasta med tomatsås, citron och burrataChardonnay från Jura till den.

I fredags var Calle borta så jag och barnen slog till på Poh-Keh. ALLTID förstavalet när vi hämtar hem mat. Till efterrätt åt vi praliner från Kampanilen.

I lördags firade vi Calles födelsedag lite i förväg. Bibbi bjöd på trattkantarellsoppa till förrätt, Coq au Vin till varmrätt (jag fick en jättegod vegetarisk variant med skivade vegofilébitar) och till efterrätt åt vi mango– och passionssorbet med färsk passionsfrukt.

Idag är det söndag och ikväll blir det rester från gårdagens fest.