En matvecka som började sådär men som slutade himla bra (och där emellan har vi ätit säsongens första Mont D’or och höstens första Bourguignon, bara det). Veckans middgar finns samlade nedan, som vanligt.

I måndags blev det en inte alls bra dag. Sen från jobbet, ösregn, skulle möta upp resten av familjen på Valhalla för att bada och hann inte äta innan. Det fick bli McVegan på väg hem.

I tisdags gjorde vi en kantarellpasta med vitt vin och grädde.

I onsdags åt jag och Sigge vår standardmat när vi är själva – hummus med grönsaker och varma pitabröd. Något av det godaste som finns enligt oss två!

I torsdags åt vi säsongens första Mont D’or med klassiska tillbehör som baguette, cornichons, syltlök och kapris. Innan maten festade vi till det med drink och kronärtskocka med citronsmör.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi passas Boeuf Bourguignon (jag fick en egen vegetarisk med uomph efter det här receptet. Kladdkaka med lättvispad grädde till efterrätt.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit General Tsos Tofu (efter ett recept från Rain Lundströms finfina kokbok Det Gröna Asien) med ris.