September är sällan en höjdarmånad på mitt jobb eftersom vi är mitt inne i en lönerevision, och det här året är knappast ett undantag. Nåväl, det är helg och jag ska inte tänka på jobbet över huvud taget. Äta något gott ska vi däremot göra, och idag är planen att gå ner till Saigon i Nordstan och bunkra bao buns, gyozaplattor och nudlar av alla möjliga slag. Längtar redan.

För några helger sedan svängde vi ihop den här enkla men ack så goda lilla rätten till lunch utifrån den klassiska man tager vad man haver-principen.

Bakade tomater med burrata
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett gäng småtomater i en ungssäker form tillsammans med några skalade och krossade vitlöksklyftor och eventuellt några färska kryddor om du råkar ha det hemma. Ringla över olivolja och strö över havssalt och nymald svartpeppar. Låt gå i ugnen i ungefär en halvtimme, och rör runt lite bland tomaterna då och då. Låt burratan rinna av något, riv sedan isär med händerna och lägg på ett fat. Låt tomaterna svalna något och lägg sedan på fatet tillsammans med burratan. Ringla över extra olivolja (gärna en pepprig), havssalt och svartpeppar och skopa upp det hela med bröd.