Ännu en vecka att lägga till handlingarna. Varit fullt upp på alla fronter så har inte fått till speciellt många middagar tillsammans, men så får det väl bli ibland.

I måndags hade jag några vänner över på knytkalas och mitt bidrag var en ugnsomelett med kantarellstuvning. De andra hade med sig bland annat blomkåls– och halloumibiffar, panpizza med kantareller och färskost och ugnsrostad blomkål med parmesansmetana.

I tisdags hade vi matlagningskväll med jobbet och min chef hade satt ihop en middag som vi lagade tillsammans. Till förrätt hade vi en stor laddning tomat– och mozzarellasallad, till varmrätt åt vi en ljummen potatissallad med bland annat rucola och sugar snap peas. De andra hade även lax till. Till efterrätt åt vi klassikern päron gratinerade med After Eight och lättvispad grädde till det.

I onsdags värmde jag på några piroger, denna gången hade jag gjort en fyllning på vegofärs, kidneybönor och sambal oelekKimchi till det.

I torsdags passade vi på att ha picknick i Vasaparken eftersom vädret var strålande. Jag hade varit i Saluhallen på lunchen så till middag åt vi en rejäl plockbricka. Ostar, mandelfyllda mammutoliver, kex, caprese med minimozzarellamarconamandlar och chips.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi Cacio e Pepe med färsk (svensk) majs efter ett receept jag hitade i senaste numret av Buffé. Jättegott! Shrikand till efterrätt.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta mozazrellagratinerade vegobullar i tomatsås med tagliatelle.