Näst sista veckan av semestern har passerat och snart är det dags för vardag och rutiner igen. Vi är åter på landet och stannar här tills vi börjar arbeta igen, och vädergudarna lovar en fin kommande vecka. Nu ska vi snart dra igång en film här, men först – veckans middagar samlade, som vanligt.

I måndags kom vi hem sent till mamma och pappa efter ha varit i Helsingborg hela helgen så vi köpte hem thaimat. Wokat med thaibasilika till samtliga i sällskapet.

I tisdags mellanlandade vi i stan på väg mot landet, och eftersom kylskåpet ekade tomt beställde vi hem pokébowls från Poh-Keh, på barnens begäran.

I onsdags gjorde vi zucchinibiffar/kolgrillade nötfärsbiffar med rökt paprika som vi åt med ugnsrostade grönsaker och tzatziki.

I torsdags åt vi bao buns som fylldes med tofu/tunt skivat kött och toppades med yuzumajonnäspicklad rödlökkimchigurka och sesammorötter.

I fredags åt vi pizza.

I lördags fixade J fyllda och friterade zucchiniblommor till förrätt, och Calle gjorde linguine vongole till hela gänget som var här på middag. Jag fick en variant med kronärtskocka och kikärter.

Idag är det söndag och ikväll har vi ätit daal som vi toppade med grovt hackad mandel, halverade småtomater, färsk koriander och en klick yoghurt. Som tillbehör gjorde vi naan (i vår vedeldade ugn) som penslades med vitlökssmör och/eller sambal oelek.