I fredags firade vi in semestern med en tur på havet. Känns nästan overkligt att ha fyra veckor ledigt, men jag ser så mycket fram emot att bland annat åka till Åland, hänga i Skåne och såklart vara på landet. Veckans middagar andas ledighet – vad vi har ätit finns samlat nedan, som vanligt.

I måndags svängde vi ihop en pastasallad.

I tisdags länsade vi trädgårdslandet och fick ihop en ratatouille. Den skopade vi upp med frasigt bröd och toppade med labneh.

I onsdags grillade vi quesadillas som vi fyllde med stekt svamp, potatis och riven ost. Som tillbehör hade vi guacamole, salsa molcajete och crème fraiche.

I torsdags gjorde vi en slags allt-i-ett-panna med bland annat småtomater, soltorkade tomater, färsk basilika och vegbiffarRis som tillbehör.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi en glasnudelsallad med grönsaker som vi toppade med torrostade jordnötter och färsk koriander. Tunt skivad entrecôte till köttätarna, sticky tofu till vegetarianerna.

Idag är det söndag och ikväll har vi grillat korv/vegbiffar som vi åt med en stor laddning salad niçoise och surkål. Tiramisù till efterrätt.