Vi har grillat en hel del det senaste – som sig bör när det är sommar, antar jag. Jag är inne i en massiv tofuperiod, men för ett tag sedan fick jag för mig att jag skulle prova något nytt och grillade istället portabellosvamp som vi åt med smashad potatis, grönsallad med picklade rädisor och en superlen gruyèreostkräm. Svamp är helt ok att grilla tycker jag, men tofu är godare… haha.

Krämen var väldigt god dock! Calle tyckte den var (citat) “märklig” till köttet (hey, i Allt om Mat har de flankstek till ostkrämen) men jag tyckte den var ljuvlig.

Gruyèreostkräm

6-8 portioner

1 ägg

1 msk vitvinsvinäger

100 g fint riven gruyèreost

1 dl vispgrädde

2,5 dl rapsolja

salt, nymald svartpeppar

Mixa ägg, vinäger och riven ost i en matberedare tills det blir en jämn smet. Koka upp grädden tills det börjar bubbla och och häll grädden i matberedaren. Mixa i oljan lite i taget tills du har en tjock kräm och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Går att förbereda, men förvara svalt tills ni ska äta.