Jag skulle vilja påstå att jag har stor erfarenhet av ranchdressing, och den på bilden nedan ain’t nothing like it, om man säger så. När vi är i USA är det mandatory att jag sätter i mig typ tre flaskor amerikansk ranchdressing under vår vistelse, för det är något av det godaste jag vet i dressingväg. Eller som dip faktiskt, för jag brukar ha den till rå blomkål, gurka och morötter.

Hur som helt – det här är alltså ingen ranchdressing-ranchdressing, men den är väldigt god ändå. Vi åt den till southern fried cauliflower och den svalkade fint till den ganska kryddstarka blomkålen. Recept från Vegomagasinet.

Ranchdressing

4-6 portioner

1,5 dl naturell yoghurt (en fet variant)

0,5 dl majonnäs

0,5 dl mjölk

0,5 tsk torkad chili

0,5 tsk vitlökspulver

0,5 tsk lökpulver

0,5 tsk oregano

salt, nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienser och låt stå kallt en stund innan servering.