Det är många lösa boliner på mitt jobb just nu, men med en vecka kvar till semester känner jag att jag i alla fall – i min lilla del av våra stora myndighet – är klar med det jag behöver vara klar med innan jag går på ledighet. Jag har till och med en plan för hösten. Det ni. Just-nu-planen är dock inget annat än att dricka en drink, äta ost, göra en pizza och segla in i helgen som om det inte fanns en morgondag. Helgen på intåg ser fin ut!

Ikväll tror jag Calle bjuder på en Penicilin, men vår sedvanliga go-to-drink när tiden är knapp är GT. Tröttnar aldrig. När jag gör den smaksätter jag med gurka, massor av svartpeppar och en smashad rosmarinkvist. Den tonic jag och Bibbi föredrar är den med smak av gurka, men Calle föredrar naturell alla dagar i veckan. Nepp hörni, drink o’clock. Vi hörs!

GT med smak av gurka och rosmarin

Använd stora isbitar så att drinken håller sig kall tills den är slut. Hyvla några långa gurkbitar och lägg längst med kanten på glaset och strö över nymald svartpeppar. Jag använder mig av 4 cl gin (oftast Beefeater men också Tanqueray, Hendricks och Monkey 47) och fyller upp, smashar rosmarinkvisten och lägger ner den precis innan servering. Dra några varv med pepparkvarnen också.