Det är två veckor kvar innan vi går på officiell semester men jag tycker att vårt semestermode är ganska aktiverat ändå. Vi skrotar omkring här uppe, rensar i lite rabatter, åker ut en sväng med båten, tar en drink innan maten och tittar på serier på kvällen. Idag har det regnat så vi har bakat sockerkaka och städat, men vädret hämtade upp på eftermiddagen så jag har varit i närstrid med en rosenbuske som rasade ner över mig när jag plockade bort ogräs. Hoppas även ni har lite semestermode aktiverat, vart ni än befinner er! Veckans mat finns nedan.

I måndags gjorde vi en stor grekisk sallad som vi åt med grillade färsbiffar (smaksatta med bland annat vitlök, lök, sambal oelek och paprikapulver), tzatziki och vitlöksbröd.

I tisdags var jag på Familjen med Pernilla och Kim. Jag åt zucchinifritters med bland annat bakad yoghurt och rostade solroskärnor. Galet gott, som alltid.

I onsdags skulle Calle bort så jag och barnen köpte med oss varsin poké bowl och hade picknick i Vasaparken.

I torsdags var vi på sommarfest och det bjöds på allt från pizza och nachos till snittar och en ljuvlig kålsallad.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi texmex-fest. Vi grillade paprika och lök på gjutjärnspannan och de andra åt entrecôte och jag refried beans. Som tillbehör hade vi guacamole, tomatillosalsa, creamed corn och riven cheddar.

Idag är det söndag och ikväll har vi ätit Biff Lindström (enligt pappas eminenta recept) med potatis, stekt lök och gräddsås.