Sommaren smög sig på mig det här året. Plötsligt är det en onsdag i slutet av juni och vi kan ju egentligen utgå från landet nu eftersom Clara har sommarlov och skolplikt är ett minne blott. Vi har planerat sommaren i breda penseldrag och har äntligen bokat biljetter till Åland för att hälsa på kära vänner på en sedan länge saknad ö. Vi ska fira förnyår i juli numera – det ni.

Sommaren har redan nu bjudit på några magiska helger, men senast vi var uppe var det soligt – och blåste typ 15 sekundmeter… Vi var tappra och tog en drink ute vinden till trots och åt då de här små godbitarna vars recept vi hittade i ett nummer av Allt om Mat. Passade perfekt då vi hade crostinis som behövde ätas upp.

Zucchiniröra på crostini

16 crostinis

250 g zucchini

2 msk rapsolja

1 msk japansk soja

1 krm chiliflakes

3 msk majonnäs

1 tsk sesamolja

1 msk inlagd ingefära (gari), finhackad

1 msk hackad persilja

16 crostinis

rostade sesamfrön

Skär zucchinin i små bitar och stek i olja tills de är mjuka, ungefär 3-5 minuter. Tillsätt soja och chiliflakes. Ta upp zucchinin och låt kallna. Blanda zucchini med majonnäs, sesamolja, ingefära och persilja. Lägg röran på crostinis och garnera med rostade sesamfrön.