Vin med Viktor blev inställd pga sjukdom så vi åkte till landet och möttes av solsken, fågelkvitter och drink på trädäcket. Alltså hur välbehövligt? Jätte, skulle jag säga. Imorgon jobbar vi härifrån och jag har ett minimum av möten innan jag tänker checka ut för helgen. LÄNGTAR.

Här kommer ett toppenrecept på grilltillbehör. Jag gör ofta refried beans när vi äter tacos – passar till allt. Pintobönor i tetrapak finns på bland annat Hemköp och Willys! Jag tycker pintobönor är bäst på grund av den galet goda och smöriga konsistensen, men hittar du inte – kör på typ svarta bönor.

Refried beans

som tillbehör till annat

1 msk olivolja att steka i

1 silverlök, fint hackad

2 vitlöksklyftor, rivna

chilflakes, spiskummin

salt, nymald svartpeppar

2 förpackningar pintobönor

0,5 dl vatten, ev lite mer

1 lime, juicen

färsk koriander

Värm olivoljan och lägg i löken tills den är mjuk och genomskinlig. Blanda ner vitlök, chiliflakes och spiskummin och låt gå i pannan i några minuter innan du blandar ner (sköljda) pintobönor och vatten. Blanda och låt småputtra i ungefär fem minuter. Mosa några av bönorna så att du har en bra blandning av mosade och hela bönor, och rör sedan runt. Späd eventuellt med vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och limejuice. Toppa med färsk koriander.