Skulle säga att hela den här familjen är redo för sommarlov snart. (Även den här) långhelgen kom som ett brev på posten och det är något, jag vet inte, nästan terapeutiskt, att få stå i en rabatt och gräva utan att behöva ta några större beslut än vilken blomma som hade passat där. Barnen springer runt i trädgården, dricker flädersaft och skaffar sig sommarfötter. Mat då? Jo men vi har gjort det enkelt för oss i veckan, curryn vi åt i måndags gjorde vi på lunchen så att vi slapp stressa med den, sen har vi fått til en hel del kylskåpsrens, både i stan och på landet.

I måndags åt vi en curry med kokosmjölk, blomkål och kikärterHavreris och picklade citroner som tillbehör.

I tisdags kom barnens äldsta kusin på besök och vi köpte upp vietnamesiskt från Am Thuc Viet, enligt Claras starka önskemål. Sommarrullar, mangosallad och tofugryta med nudlar. Magiskt!

I onsdags svängde vi ihop en Spaghetti Arrabiata med buffelmozzarella, kapris och svarta oliver på toppen.

I torsdags åt vi pizza.

I fredags åkte jag och barnen till landet eftersom Calle var ute och rullade hatt på kvällen. Till middag åt jag och Bibbi toast med getost, honung och pinjenötter (och barnen fick deras absoluta favoritmat igen – spaghetti med tomatsås, kapris och svarta oliver).

I lördags grillade vi. Flankstek till de andra och chimichurrimarinerad tofu till mig. Som tillbehör grillade vi småtomater, lök och lime (sistnämnda pressade vi över köttet/tofun – magiskt!) och så hade vi pommes och färdig bea.

Idag är det söndag och ikväll är vi bortbjudna på fördrink och ost hos några vänner som bor några hus bort här på landet, så middag tänkte vi förbereda innan vi går – det blir den här vegofärspajen med en grönsallad.