Vi har avslutat veckan med långhelg på landet och vi har fått gjort så mycket i trädgården. Sen att det återstår lika mycket och lite till är ju en helt annan femma, haha. Rabatter ska grävas fram, trädgårdslandet måste rensas på gräs och ogräs, Claras odling ska få en bättre plats osv. När folk ofta frågor oss om vi inte ska köpa ett hus (i stan) tänker jag att nej, skulle inte tro det. Att ha två hus att underhålla är ju bra om man inte vill göra något annat, men det vill ju vi. Och lets face it, det ÄR ju ljuvligt att komma hem till stan efter några dagar eller veckor på landet – det bästa av två väldigt fina världar, helt enkelt. Hur som helst, nu var det maten vi skulle prata om om vad vi har ätit finns sammanfattat nedan, precis som vanligt.

I måndags gjorde vi vegobullar (smaksatta med parmesan, vitlök och färsk basilika) i tomatsås som vi åt med tagliatelle.

I tisdags gjorde vi nudlar med en krispig jordnötssås och tempehGurksallad och fermenterad chilisås som tillbehör.

I onsdags gick jag och Sigge en sväng till Saluhallen efter föris för att köpa ost och oliver, och med oss hem köpte vi även grillad aubergine i pitabröd som vi åt till middag. Sigge fick även hummus, vilket han älskar.

I torsdags tände vi Gretan och ugnsbakade nypotatisar som vi toppade med gräddfil, krossade potatischips och fint hackad gräslök. Till potatisen grillade vi flankstek/marinerad tofu och gjorde en jordgubbs- och rabarbersalsa.

I fredags åt vi pizza.

I lördags grillade de andra fläskfilé och jag en vegetarisk biff från Anamma. Som tillbehör hade vi råstekt potatis- och purjolöksröra och färskost med smak av vitlök och örter.

Idag är det söndag och ikväll ska vi gå på Liseberg. Mat äter vi antingen på Texas Longhorn innan vi går dit, eller så tar vi något på Liseberg helt enkelt. Matlagning hemma blir det alltså icke.