Livet börjar lugna ner sig. Veckan har varit helt ok jobbmässigt, jag har äntligen kunnat komma igång med träningen igen och helgen har varit lugn. Vi är i Skåne och har skrotat omkring, legat på soffan och kollat på otaliga matprogram, ätit massor med god mat och lyssnat på regn och fågelkvitter. Ungefär så. Det är så tydligt att vi börjar gå mot sommar nu, för det har blivit så grönt! Jag hoppas innerligt att syrenerna fortfarande blommar när vi kommer upp till landet till nästa helg. Hur som helst – vad vi har ätit finns samlat nedan, som vanligt.

I måndags åt vi spaghetti med belugabolognese och fint riven parmesan.

I tisdags gräddade vi våfflor! De toppade vi med gräddfil, fint hackad rödlök och riven västerbottensost. Vissa hade hallonsylt.

I onsdags gjorde vi en stor laddning nachos som vi gratinerade i ugnen med cheddarost och sedan toppade med vegofärs, gräddfil, jalapenos, svarta bönor och salsa. Mängder med hot sauce också, såklart.

I torsdags åt vi pappardelle med grön sparris och saffran. Knäckig rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt.

I fredags åt vi pizza.

I lördags grillade vi burgare som vi åt med pommes.

Idag är det söndag och ikväll ska vi plocka fram paninigrillen och göra grillade smörgåsar med avokado, pesto och syrad rödlök. En stor grönsallad till det.