Det finns två saker jag sällan lyckas helt perfekt med när jag lagar mat. Det ena är att koka potatis och det andra är att koka ägg. Fram tills nu då vill säga. Jag har haft en längre ägg-paus eftersom jag tycker ägg är lite läskigt, om jag ska vara helt ärlig, men det mättar bra och är ju faktiskt ganska gott med rätt tillbehör.

På helgen äter vi oftast pocherade ägg (med nymald svartpeppar och hot sauce) men det är alltid Calle som sköter det. Jag kokar oftast bara rakt upp och ner och äter med örtsalt eller citronpeppar. Jag har experimenterat en hel del senaste tiden för att få perfekt krämig äggula, och tror jag har hittat rätt.

Perfekta 6-minutersägg

För det första är det viktigt att äggen är rumstempade – ta dem alltså inte direkt från kylskåpet. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i äggen försiktigt, och sänk värmen något snäpp så att det kokar lite mer försiktigt. Sätt klockan på 6 minuter, och när den ringer sköljer du äggen en halv minut i ljummet vatten. Låt äggen vila ännu en minut innan du hugger in.