Veckan började i Stockholm med två dagars konferens och avslutas på landet med trädgårdsfix och lite välbehövlig lugn och ro. Den här helgen har vi ätit så otroligt mycket gott! Från pizzan i fredags (såklart) till glasnudelsalladen vi gjorde igår. Jag hade sticky tofu till, och det kan mycket väl bli min sommarfavorit på grillen det här året. Magiskt gott! Förutom det är korvgrillningen till lördagslunch en återkommande favorit hos samtliga i den här familjen. Hur som helst, veckans middagar fiinns samlade nedan, precis som vanligt.

I måndags åkte jag till Stockholm för två dagars konferens och eftersom tåget var två timmar sent sladdade jag och T in på Ai och åt middag 21.30… Vi beställde in picklad gurka, kimchi och varsin bowl med tofu, tempat ägg och ris.

I tisdags åt jag och mina kollegor middag på Eataly. Jag beställde in fusilli med pesto, stracciatella och mandel. Aperol spritz till efterrätt.

I onsdags kom jag hem till nylagade crèpes som vi fyllde med avokadokräm.

I torsdags en rätt signerad Ottolenghi – puylinser med aubergineturkisk yoghurtrostade småtomater och färsk oreganoGrönsallad och nybakad citronfoccacia som tillbehör.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi en stor laddning glasnudelsallad med bland annat mango, rostade jordnötter och groddar och som toppades med färsk mynta och thaibasilika. De andra hade grillad, tunt skivad entrecôte till och jag hade grillad sticky tofu.

Idag är det söndag och ikväll ska jag och Bibbi gå på sista föreställningen av Kärlek Skonar Ingen på Operan och middag äter vi i Operabaren innan föreställningen börjar. Jag har siktat in mig på långbakade rödbetor med getost och syltade kantareller.