Jag hade helt glömt att Bibbi petade ner ramslök i kryddlandet för några år sedan så det var en fin upptäckt i påskas. I söndags plockade vi några blad och gjorde en majonnäs som vi hade till burgare. Ramslök smakar ju som en blandning av gräslök och vitlök ungefär vilket passade fint i majonnäsen.

Om du inte har odlad ramslök kan du hitta det vilt eller i välsorterade affärer.

Ramslöksmajonnäs

1 stor sats, ungefär 3 dl

1 (helt) ägg

1,5 tsk dijonsenap, kanske lite mer

1 msk pressad citron

2,5-3 dl neutral rapsolja

4 ramslöksblad, grovt hackade

salt, svartpeppar från kvarn

Använd en bunke som är hög, smal och har raka kanter. Knäck ner ägget och lägg även i dijonsenap och pressad citron. Börja mixa genom att ställa stavmixern på botten och sätta igång den och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle och mixa tills du har en tjock majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn, blanda ner ramslöksbladen och mixa några varv till. Förvara svalt tills servering.