En vecka som har varit TOPPEN i matväg. Varför? För vi har banne mig lyckats ligga stege före prick varje dag. Hallelulja, plötsligt händer det osv. I söndags kokade jag potatis = det gick snabbt att göra potatissallad dagen efter. Jag gjorde också en stor laddning hummus = lunchen fixad. Förberedde såsen till pad thaien och hackade grönsaker måndag kväll = bara att steka på och blötlägga nudlar dagen efter. OM jag är nöjd? Ja, det kan man säga.

I måndags åt vi potatissallad med korv av valfri sort. Jag provade en ny vegetarisk variant som dessvärre var lite för köttig för min smak, annars tycker jag att Garants vegetariska chorizo är toppen. En stor klick grovkornig senap och rostad lök som tillbehör (och barnen vägrade potatissalladen och fick sin korv i bröd istället).

I tisdags åt vi pad thai med tofu och broccoli.

I onsdags var jag sen hem från jobbet och eftersom de andra redan ätit när jag kom hem slog jag på stort och beställde hem en vietnamesisk tofu– och mangosallad från vårt favoritställe som ligger i bottenvåningen på vårt hus.

I torsdags kom Viktor på middag och vi bjöd på (säsongens sista?) Mont D’or som vi åt med klassiska tillbehör som baguette, cornichons, syltlök och kallskuretChardonnay från Domaine Cordier (en storfavorit här hemma) i glasen.

I fredags dukade jag och Bibbi upp en ostbricka (Camembert! Fontina! Comté!) som vi åt med färskostfyllda minipaprikor, svarta oliver, svartpepparkex och minikrustader med jalapenomjukost.

I lördags gjorde vi gyozas som vi fyllde med tofu, svamp, vitlök. salladslök, kålrabbi, koreansk chili och ponzu. Som tillbehör hade vi en grape– och avokadosallad och edamamebönor.

Idag är det söndag och ikväll ska vi traska bort till Burgersson och äta söndagsmiddag. Burgare med pommes till samtliga i sällskapet.