Jag tänker att vi bara rakt över drar ett streck över den här veckan, på alla möjliga plan. Dålig planering, dåligt utfall men trots det några höjdpunkter eftersom jag var ute på fredags och lördags. Nya tag nästa vecka, tänker jag.

I måndags åkte Clara och Calle på kalas, men eftersom Sigge var hängig fick vi hålla oss hemma. Sigge petade i sig några makaroner till middag, och jag värmde två piroger som jag åt med surkål och hot sauce.

I tisdags beställde barnen makaroner och farfars köttbullar, som vi fick med oss en laddning av när vi var i Skåne i helgen. Jag hade vegobullar i frysen som jag stekte på. Bönsallad till det.

I onsdags var Calle och Clara på kör så jag och Sigge festade till det med färsk pasta med tomatsåsparmesan och oliver.

I torsdags åt vi pizza och drack Lamoresca Rosso.

I fredags var jag på Champagnebaren och åt en långbakad blomkål med Gruyèrekrämhasselnötter och brynt smör. Till efterrätt blodapelsinsorbet med pistagenötter, havssalt och olivolja.

I lördags åt vi middag på Bruk. Vi delade på en hummus med brynt smör och koriander till varmrätt, sen slog Calle till på en råbiff och jag på en variation på blomkål med rökta mandlar och saffran.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit pasta med San Marzanotomatsås, salta kapris och svarta oliver.