Ett av mina största problem (i matväg…) stavas LUNCH. Målet är att ha med mig lunch två dagar i veckan och äta ute en dag, men det är inte alltid det blir så. Vi har dock just kommit tillbaka till kontoret och håller på att komma in i vårt hybridarbete så jag får väl ge mig själv en ärlig chans att komma in i de nya rutinerna. Återkommer i frågan om några veckor.

Den här salladen dock, den är förbanne mig toppen att ha med sig till jobbet tillsammans med några valfria vegetariska biffar! Jag har gjort en stor laddning mandolinad kål som har legat i vattenbad och droppat av, sen förvarar jag den i en plastpåse i kylen för då håller krispet i sig. Genialt.

Universalsallad
4 portioner

0,5 spetskålshuvud
3 msk majonnäs
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 nypa strösocker
3 msk rostade sesamfrön

Hyvla kålen tunt med en mandolin. Lägg i iskallt vatten i minst 15-20 minuter och låt sedan droppa av väl i ett durkslag. När kålen ligger i vattenbad – blanda ihop övriga ingredienser till dressingen. Lägg den krispiga kålen kålen på ett fat och ringla över dressingen. Toppa med sesamfrön.