De senaste två veckorna har det varit fullt upp, och helgerna har varit en välbehövlig paus – så även denna. Vi kom till Skåne igår och ikväll väntar kalas för pappa som har fyllt år. Förra helgen var vi på landet och eftersom det var HELT fantastiskt väder grillade vi. Som tillbehör gjorde jag creamde corn, en ljuvlig liten anrättning som jag måste göra snart igen.

Receptet hittade vi i Allt om Mat och vi åt det i majstortillas med bland annat picklad rödlök, refried beans, flankstek och riven cheddar. Ljuvligt.

Creamed  corn med chili och koriander

4 portioner som tillbehör

340 fryst majs (tina i god tid)

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

1 nypa chiliflakes

0,5 färsk jalapeno, finhackad

2,5 dl vispgrädde

0,5 lime, zesten

1 kruka koriander, grovhackad

salt, nymald svartpeppar

Skala och riv vitlöken. Fräs i smör på låg värme tillsammans med chiliflakes och majsen. Tillsätt grädde och sjud utan lock i 10-15 minuter. Häl över hälften av majsen i en mixerkanna och mixa kort. Häll tillbaka med resten av majsen och blanda ner limezest, koriander och jalapeno. Smaka av med salt och peppar.