Vissa veckor stormar förbi utan pardon, och när jag andades ut efter jobbadagen i torsdags och traskade bort till Familjen med familjen (haha!) sjönk axlarna några decimeter. I fredags loggade både jag och Calle ut vid lunch, drog upp till landet och eldade igång Gretan direkt. Bubbel och drink till barnen utomhus i solnedången. Spark från elden, noll tankar på varken jobb eller krig. Det behövdes. Helgen har varit en kavalkad i fint väder och vi har grillat korv och suttit på trädäcket och badat i sol. Tack för den här helgen, livet. Det behövde vi.

I måndags kylskåpsrensade vi och svängde ihop en wok med morötter, broccoli, salladslök, tofu och ris (från söndagens indiska take away).

I tisdags gjorde vi chili-halloumi stroganoff med ris.

I onsdags åt vi sojabiffar med rosmarin- och citronsåsHavreris (älskar havreris!) och sallad som tillbehör.

I torsdags gick vi till Familjen och åt middag. Drinkfriterad surdeg och chips med dragondipp som snacks innan maten, sedan valde barnen köttbullar med potatimos och inlagd gurka. Calle åt skrei med blomkål och räksås och drack Chablis, jag åt sotad spetskål med bakad färskost ooch drack savagnin från Jura. Det finns en anledning till att vi utser Familjen till favoritrestaurang år efter år – de levererar helt enkelt varje gång man är där. Hatten av för det.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi misosmörspasta med shiitakeChardonnay från Napa i glasen.

Idag är det söndag och Calle är as we speak och hämtar vietnamesiskt, på barnens begäran. Mango- och tofusallad (till mig), tofugryta med lök och jordnötter (till barnen) och någon kycklinghistoria (till Calle) slog vi till på idag.