Varenda gång vi äter dessert säger vi att vi gör det alldeles för sällan. Vi är oftast för mätta för det, helt enkelt, men det är ju för tråkigt. I helgen firade vi Bibbis födelsedag i efterskott och eftersom vi hade ett gäng blodapelsiner på lager gjorde vi en enkel men otroligt god efterrätt som vi hittade på Tasteline.

I originialreceptet ska man ha färsk chili men vi använde istället torkade chiliflakes.

Blodapelsinsallad med chili

4 portioner

1 nypa chiliflakes eller 0,5 färsk, röd chili

2 st blodapelsiner

2 msk socker

0,5 dl färsk mynta, hackad

1 msk limesaft

chokladglass till servering

Rosta chilipeppar i torr stekpanna utan att den bränns. Om du använder färsk kan det vara en idé att plocka bort kärnorna innan du finhackar chilin. Skala apelsinerna med en kniv och skiva dem. Blanda samman chili, socker, mynta och limesaft och häll över apelsinskivorna och låt stå och dra. Lägg upp skivorna på en tallrik, häll på lite sockerlag och servera med chokladglass.