Vi spenderar sportlovet på sydligare breddgrader. I helgen var vi i Malmö (för första gången på evigheter!) och nu är vi hos mina föräldrar i Hässleholm. I måndags checkade vi dessutom ut från jobbet tidigt och drog till Köpenhamn, åh ljuva stad! Imorgon bär det av hemåt igen och en mellanlandning i stan innan vi åker till landet över helgen. Det var dagens reserapport, det.

Innan vi åkte till Malmö bakade Clara och jag kärleksmums, en av de godaste kakorna jag vet faktiskt. Egentligen ska den bakas ut i en ugnsform men Clara ville göra en rund kaka så vi använde en springform istället. Gick utmärkt.

Kärleksmums

15 bitar (om du gör i långpanna…)

150 g smält smör

2 ägg

3 dl strösocker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1,5 dl mjölk

4,5 dl vetemjöl

50 g smör

2,5 starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

2 dl kokosflingor till dekoration

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra valfri form, smöra och bröda med ströbröd eller kokosflingor. Smält smöret och låt svalna. Knäck äggen i en bunke, tillsätt socker och vispa med elvisp till en pösig, ljusgul smet. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kakao och vispa försiktigt till en jämn smet. Tillsätt mjölk och det smälta smöret. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter och vispa under tiden ihop glasyren. Låt kakan svalna och bred på glasyren. Dekorera med kokosflingor.