Noll struktur den här veckan. Hade en plan för vad vi skulle äta men den sprack i måndags förmiddag och helt plötsligt är det full rulle på jobbet igen och livet kastar små omysiga utmaningar till mig som jag känner att jag varken har ork eller lust att hantera just nu. Herregud, är det konstigt att man ibland längtar efter att vara typ tjugo igen? De problem man hade då var ju knappt märkbara jämfört med hur det är nu.

Skitsamma. Mat får mig alltid på bättre tankar. Och torsdagar, för då har vi Vin med Viktor. När veckorna är tunga kan man alltid längta efter att äta något gott, dricka något nytt och glömma det man vill glömma för en kväll. Sist vi hade VmV åt vi korean fried blomkål efter ett recept av Jennie Walldén. Helt galet gott.

Korean fried blomkål
4 portioner

1 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt vatten
800 g blomkålsbuketter
2 dl majsstärkelse
2 tsk vitlökspulver
2 tsk gochugaru
1 tsk salt
neutral matolja att fritera i
2 msk rostade sesamfrön
1 dl grovt hackade valnötter
1 msk gochujang
2 msk sirap
4 msk ketchup
2 msk japansk soja
1 liten riven vitlöksklyfta
salladsblad
nykokt ris
salladslök, tunt skivad

Rör samman alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan. Blanda ihop alla ingredienser till frityrsmeten. Lägg majsstärkelse, vitlökspulver, gochugaru och salt i en skål och blanda väl. Skär blomkålsbuketterna i munsstora bitar, vänd sedan i mjölet i bunken, efter det i smeten så att de täcks och sedan en gång till i mjölet. Värm oljan till 180 grader, skaka av överflödigt mjöl försiktigt från blomkålsbuketterna och fritera i omgångar. Lägg på hushållspapper för att rinna av. Vänd runt blomkålen i såsen, lägg upp på ett fat och strössla över sesamfrön, jordnötter och salladslök. Servera i salladsblad med nykokt ris, som små wraps.