Mellandagarna lunkar på och vi har slagit till med något slags köldrekord här i Skåne. Det har varit -14 grader på natten så brasan har gått varm, bokstavligt talat. Nu ska jag ta mig till Maxi och handla inför kvällens middag. Hoppas att ni har haft en fin julhelg!

I måndags var jag och Clara på balett och tittade på Nötknäpparen (som för övrigt är helt fantastiskt, gå och titta om ni har möjlighet!) så vi åt middag innan vi traskade bort till Lorensbergsteatern. Vi åt broccoligratäng med småtomater som vi åt med vitkålssallad.

I tisdags gick hela familjen på Operans julmusikal Julgitter och Operakaos och innan föreställningen började gick vi inom Joe Farellis och smällde i oss varsin hamburgare.

I onsdags åkte vi ner till Skåne. Till middag åt vi crèpes med champinjonstuvning.

I torsdags var det Lillejulafton, som vi säger i Skåne. Innan maten skålade vi med en Don Saffron, sen smakade vi traditionsenligt på lite av julbordet och åt bland annat brysselkålssallad med kanderade macadamianöttervörtbröd med julskinka (och vegoskivor till mig), potatis och sill och brioche med rödbetssallad och vegobullar. Till efterrätt åt vi praliner från Borgskogs.

I fredags var det julafton! Hos oss är det tradition att äta mandelmussla dricka glögg när vi tittar på Kalle, sen äter vi ett ganska litet julbord när det är dags för middag. Det var inget undantag detta året, så vi dukade upp ungefär samma som kvällen innan, om än med lite extra tillbehör som svampomelett, någon läskig sylta till pappa och lax till barnen.

I lördags åt vi… julbord. Som vegetariskt alternativ svängde jag ihop en kräm broccolipaj med Stilton.

Idag är det söndag och jag kan med all säkerhet säga att samtliga familjemedlemmar försmäktar av blotta tanken på julbord så ikväll ska vi festa till det med tacos.