Den här veckan började bra men slutade med sjukstuga eftersom barnen varit lite krassliga. Förutom det har vi mest legat i en hög på soffan och kollat julkalendern, tittat på julfilmer och just det – jobbat lite också… Nu är det nerförsbacke fram till onsdag då vi åker ner till Skåne för att fira jul! Det ser vi fram emot.

I måndags var jag och Clara på Lucia i Oscar Fredrik och på väg hem ville hon gå inom haket som hon och Bibbi alltid äter på innan de går till kören på onsdagar, så vi hamnade på 7:ans klassiska gatukök på Vasagatan. Jag åt vegetarisk hamburgare (otroligt god!) och Clara slog till på en korv med bröd.

I tisdags hade vi MBT med jultema. Mitt bidrag var vörtbröd, och även briochebröd med vegobullar och rödbetssallad. Claras bidrag var en citron– och apelsinlemonad. De andra hade med sig allt från mjuk pepparkaka till sötpotatis– och saffranshummus och ostar och marmelad, och såklart en av Sofies signatursallader med bland annat saffranscouscous och granatäpplekärnor.

I onsdags åt vi daal med naan.

I torsdags köpte Calle med sig cannelloni fyllda med spenat och ricotta från Aldardo. De värmde vi på och åt tillsammans med en långkokt tomatsås med bland annat färsk timjan och rosmarin.

I fredags åt vi pizza.

I lördags plockade vi fram pastamaskinen och gjorde tagliatelle. Den åt vi med en tomatsås med röd chili, toppad med pecorino.

Idag är det söndag och ikväll köper vi hem vietnamesisk från haket här nedanför. Jag är såld på deras tofu!