Veckans återupptäckt – Bao Buns. Veckans skräll: ingen pizza (helt otroligt, jag vet) men däremot konsert på Nef eftersom vi såg Bröderna Johansson när de spelade sin pappas Jazz på Svenska. Magiskt. Resten av veckan har sett ut såhär:

I måndags åt vi penne puttanesca (vilket det har blivit en del de senaste veckorna – nämligen perfekt maträtt när vi har tomatsås över efter fredagspizzan…)

I tisdags åt vi crèpes med avokadokräm.

I onsdags åt vi tomatsoppa.

I torsdags gjorde vi det enkelt för oss. Calle köpte med sig räkor och baguette till sig själv, Viktor och barnen, och jag fick en kantarellcrèpe med västerbottensostChablis till det.

I fredags var vi ute och rullade hatt. Fördrink på Bruk (GÅ DIT) och middag på Nef – för min del blev det friterad blomkål i hot sauce och en mac n cheese.

I lördags ångade vi på bao buns som vi fyllde med tofu, kimchi, majonnäs med koreansk chilifärsk koriander och pak choi.

Idag är det söndag tillika första advent och Bibbi har varit här på middag. Innan maten drack vi glögg och åt årets första pepparkakor från Göteborgs Pepparkaksbageri, sedan dukade vi upp ett julbord modell mindre med bland annat vörtbröd och cheddarostsmåpajer med grönkål och Kvibille ädelbrioche med rödbetssallad och cheddarbollardeviled eggs och brysselkålssallad med kanderade valnötter. Efterrätt orkade vi inte.