Idag kan jag bocka av ett livsmål på min vuxenlivet-lista och samtidigt har jag haft en av de absolut värsta dagarna den här månaden. Frukost klockan halv ett och lunch klockan halv tre säger väl det mesta tänker jag, men det är bara att ta sig för pannan och bita ihop. Det blir bättre snart. Intalar jag mig själv…

Men äta bör man, annars dör man osv. Även om livet är upp och ner. Min smörgåsgrill har fått komma fram ganska ofta det senaste, och den är så himla jättetoppen! Sist gjorde vi grillade eggplant parm och det blev SÅ gott! Måste definitivt göras igen.

Eggplant parm

2 smörgåsar

1 stor aubergine

1,5 dl vetemjöl

2 dl panko

1 tsk torkad oregano

salt, nymald svartpeppar

2 ägg

olja att fritera i

4 skivor bröd

1,5-2 dl fint riven parmesanost

2 dl tomatsås

1 boll färsk mozzarella

färsk basilika

Dela auberginen i 0,5-1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt stå i ungefär 30 minuter och torka sdan av vätskan med lite papper. Lägg mjölet i en djup skål, och samma sak med de uppvispade äggen och pankon (som du smaksätter med oregano, salt och nymald svartpeppar). Doppa först i vetemjölet, sedan i äggen och sist i pankon. Lägg åt sidan och värm oljan i fritösen. Fritera halvorna några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Ta 2 brödskivor, bred på tomatsås och lägg på aubergineskivor. Toppa med mozzarella och färsk basiika och kör i smörgåsgrill tills smörgåsarna fått fin färg och osten smält ordentligt. Servera med en stor grönsallad.