Det är redan onsdag och jag längtar efter imorgon kväll. Varför? För då är jag klar med en grej på jobbet och det är nerförsbacke till helgen. Då ska vi för övrigt packa ihop oss och åka till landet för att packa ihop uteköket, utemöbler och lite annat som hör sommaren till.

Men vet ni, förra veckan åt vi de här zucchinibiffarna med fetaost. Supergoda! Recept från Zeinas.

Kolokithokeftedes – zucchinibiffar med fetaost

6 portioner

1 kg fast zucchini (gärna små)

200 g fetaost

2 salladslökar

1 gul lök

1 dl finhackad dill

0,5 dl finhackad persilja

2 ägg

1 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

salt, nymald svartpeppar

Riv zucchinin grovt och lägg i en sil. Strö över 1 tsk salt och låt stå i 20-30 minuter. Pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt med händerna – ju mer vätska desto mindre mjöl behöver du sen. Riv löken fint och pressa bort överflödig vätska. Finhacka salladslök och lägg alla ingredienser i en skål. Blanda ordentligt och ha eventuellt i mer mjöl beroende på hur vattnig zucchinin är. Smeten ska vara ganska kladdig. Heta upp olja i en stekpanna och klicka ut smet och platta till försiktigt. Stek på medelvärme i 3-4 minuter tills biffarna fått fin färg.