Den här pajen hade Bibbi gjort en helg i slutet av augusti och tog med när vi var ute med båten (för sista gången den här säsongen). Till och med Calle-jag-är-inte-så-förtjust-i-paj-Ljungblad tog två bitar – då vet man att det är en god paj, om vi säger så.

Bibbi använde Anammas färs, den tycker jag är godast av alla. Och hörni, ta en smakrik ost på toppen för lite exta untz. Och färsk oregano!

Vegofärspaj med oregano
4 stora portioner (+matlåda)

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
500 g vegofärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
salt, nymald svartpeppar
150 g riven ost
olja att steka i
3 ägg
3 dl mjölk
2 tomater
färsk oregano

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör och mjöl i en bunke, tillsätt kallt vatten och blanda ihop till en deg. Tryck ut i en smörad pajform och vik upp degen lite över kanten så att den inte sjunker ned när du gräddar den. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter. Hacka lök och vitlök fint och stek i rikligt med olivolja tills de får färg. Vänd ner färsen och stek några minuter innan du blandar ner torkad oregano, paprikapulver, salt och nymald svartpeppar. Häll köttfärsröran över pajdegen och strö över riven ost. Blanda ihop äggstanningen och häll över och garnera med tomater. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter och strö över färsk oregano. Servera med en grönsallad.