Det är torsdag, helg närmar sig och vi ska spendera den i stan. Fredag till lördag ska Calle bort så jag och kidsen ska ha fest (= jag och Clara dukar upp godis, popcorn och dippa och kollar film, Sigge sover) och resten av helgen ska vi bland annat träffa vänner och på söndag kväll ska vi till Liseberg. En fin helg i min bok.

Det här receptet på ljuvliga baguetter med citron och dill kommer från Allt om Mat, och jag gräddade mina bröd i vår uteugn Faster Greta – därav den något brända kanten (eftersom det helt klart är svårare att kontrollera temperaturen i en vedeldad ugn). Ack så goda!

Citron- och dillbaguetter
3 bröd

2 citroner
5 dl vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
600 g vetemjöl special
1 dl fint hackad dill
2 tsk salt
havssalt till garnering

Skölj citronerna i ljummet vatten och riv av zesten. Värm vattnet tills det är fingervarmt och smula i jästen i en degskål och tillsätt lite av vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i ungefär 10 minuter. Tillsätt citronzest, dill och salt och arbeta degen i 5 minuter till. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 3 bitar. Forma till 3 avlånga bröd och vrid ett par varv. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och lägg in bakstenen. Pensla bröden med vatten och strö över havssalt. Dra över bakplåtspappret till bakstenen och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.