Men alltså, potatissallad. Genialt. Jag vet inte vad det är men den här sommaren har jag gått bananas med att äta det, och helst ska det vara kapris i – och gärna schalottenlök, och en vinaigrette med bra syra. Perfekt både till lunch och middag. Det är för övrigt lite så vi jobbar i den här familjen, vi enas om en sallad och så får man välja valfritt protein att ha till. Alla nöjda, alla glada osv.

Just i det här fallet stekte jag på färdiga spenatpinnar från Findus (de är så goda!) men de andra i familjen valde antingen bönor eller bratwurst. Som sagt – alla nöjda, alla glada. Haha.

Potatissallad med dillvinaigrette
Ta fram en stor skål och blanda valfri olja (jag föredrar en mild olivolja eller rapsolja) med vitvinsvinäger. Finhacka en kruka dill och blanda ner tillsammans med persillade och svartpeppar. Dela kall, kokt potatis och blanda ner med vad ni känner för – i min var det kronärtskocka, kapris och lök. Låt stå kallt över natten om du har tid med det. Ringla över citron-olivolja (har du ingen sådan kan du riva över citronzest) och strö över lite extra havssalt precis innan servering.