Ny termin, nya tag och just därför har jag spenderat kvällen med att preppa lite inför veckan. Jag köpte med mig bland annat kål hem från vår lilla handelsträdgård på landet och har gjort en jätteladdning spetskålssallad (smaksatt med bland annat fint hackad grillad paprika och persillade) eftersom jag vet att kidsen älskar det. Förutom det har jag preppat basen till en potatissallad som vi ska äta imorgon och jag längtar redan efter att sätta tänderna i den. Hur som, det är nästa veckas middag – hur denna veckan har sett ut kan ni kolla nedan.

I måndags gjorde vi sojafärsbullar smaksatta med parmesan och basilika. De åt vi med tomatsås och tagliatelle.

I tisdags åt vi färsbiffar (sojafärs till mig och nötfärs till de andra) som vi smaksatte med enbär och svampfond. Till biffarna hade vi kantarellsmör och ugnsrostad potatis.

I onsdags svängde vi ihop en krämig pastasallad med bland annat pesto, purjolök, tomater och fetaost.

I torsdags var det säsongspremiär för Vin med Viktor (VmV) och vi plockade fram paninigrillen och gjorde mackor fyllda med färkost, pesto, soltorkade tomater och mozzarella.Till mackorna hade vi en enkel grönsallad med dijonvinaigrette.

I fredags åt vi pizza.

I lördags bjöd Bibbi en supergod vegofärspaj med färsk oregano och småtomater. Till pajen hade vi en tomat- och löksallad.

Idag är det söndag och till middag köpte vi hem indiskt.