Jag är konstigt nog väldigt förtjust i hela grejen med att ha kräftskiva – även om jag inte själv äter skaldjur. Kanske är det att alla tillbehör är så vansinnigt goda, eller det faktum att man får dricka snaps och sjunga snapsvisor till maten. Troligtvis båda. När Clara hade namnsdag förra veckan ville hon fira stort, och då bestämde hon och jag att vi skulle svänga ihop en liten kräftskiva på landet. Som tillbehör hade vi bland annat det här goda smöret smaksatt med tomat och fänkålsfrön. Resterna åt vi på frukostmackan dagen efter!

Jag förberedde smöret några timmar innan vi skulle äta och förvarade det i vårt skafferi. Receptet kommer från Allt om Mat.

Vispat smör med tomat och fänkålsfrön

10 portioner

2 tsk fänkålsfrön

1 msk tomatpuré

2 tsk vitvinsvinäger

0,5 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

150 g smör, rumsvarmt

Rosta fänkålsfrön i en torr panna och mortla till ett fint pulver. Rosta tomatpurén i pannan, häll på vinäger och låt sjuda i en minut. Blanda ner alla ingredienser i smöret och vispa fluffigt med elvisp.